Tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kososen esikunnassa muutoksia – erityisavustajaksi Eeva Kärkkäinen

Keskusta

Tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kososen (kesk.) uutena erityisavustajana on aloittanut valtiotieteiden maisteri Eeva Kärkkäinen, 30.

Kärkkäinen vastaa korkeakoulupolitiikasta, ministeri Kososen viestinnästä ja lehdistösuhteista sekä keskustan ministeriryhmän viestinnästä.

Kärkkäinen siirtyy tehtävään työ- ja elinkeinoministeriöstä, jossa hän työskenteli ministeri Katri Kulmunin erityisavustajana vastuualueenaan keskustan ministeriryhmän viestintä.

Aiemmin Kärkkäinen on työskennellyt pääministeri Juha Sipilän ja valtiovarainministeri Mika Lintilän erityisavustajana sekä politiikan toimittajana verkkojulkaisu MustReadissa ja Suomenmaassa. Kärkkäinen on valmistunut valtiotieteiden maisteriksi Helsingin yliopistosta ja valtiotieteiden kandidaatiksi Uppsalan yliopistosta.

Ministerin valtiosihteerinä jatkaa Tuomo Puumala. Erityisavustajana jatkava Satu Mäki-Lassila vastaa kirkollisista ja kulttuuriasioista sekä sosiaali- ja terveysministeriön seurannasta. Silja Silvastilla on vastuullaan nuoriso- ja liikuntapolitiikka.

Kasvatustieteiden maisteri, kätilö (AMK) Terhi Peltokorpi, 44, sijaistaa erityisavustajana Satu Mäki-Lassilaa 10.1.2020 saakka. Hän vastaa ministeri Kososen erityisavustajana kirkollisista ja kulttuuriasioista sekä sosiaali- ja terveysministeriön seurannasta.

Peltokorpi on siirtynyt opetus- ja kulttuuriministeriöön keskustan eduskuntaryhmästä, jossa hän on toiminut sivistys- ja sosiaalipolitiikan asiantuntijana.