Ollikainen ei haasta Ojalehtoa puheenjohtajavaalissa

Pohjois-Pohjanmaa

Pitkään spekulaatioissa pyörinyt Antti Ollikainen ei pyri keskustan Pohjois-Pohjanmaan piirin puheenjohtajaksi. Ollikaisen mukaan kysymys on ajoituksesta ja hänen omista työkuvioistaan.

– Olen pohtinut asiaa pitkään ja hartaasti, mutta olen päätynyt siihen, että en nyt lähde ehdolle, hän sanoo.

Kempeleläinen Ollikainen sai syksyn aikana kannustusta ja tukea eri puolilta maakuntaa.

Istuva puheenjohtaja Matias Ojalehto saa ensi lauantaina Pyhännällä pidettävässä piirikokouksessa haastajakseen ainakin Eeva Maria Parkkisen. Piiriä kaksi vuotta johtanut Ojalehto ja Parkkinen ovat molemmat oululaisia.

Matias Ojalehto kokee haastajan ilmaantumisen puheenjohtajakisaan kansanliikkeeseen kuuluvana virkistävänä ilmiönä.

– Keskustelua tarvitaan. Omasta mielestäni ne asiat, joista silloin Kuusamossa puheenjohtajaksi noustessani sovittiin, ovat aika hyvin toteutuneet, mutta parantamista löytyy aina, hän muistuttaa.

Nuori, vasta 31-vuotias Ojalehto myöntää, että maan suurimman keskustapiirin puheenjohtajaan ja hänen toimintatapoihinsa voi kohdistua myös arvostelua.

Kommunikointi kentän suuntaan on jättänyt paikoin toivomisen varaa.

– Suurin kritiikki on varmaan tullut sellaisista kunnista, mistä ei ole ollut omaa edustajaa piirihallituksessa. En ole osannut tarpeeksi tehdä itseäni tykö tai sitten minua ei ole hoksattu kutsua käymään.

– Toinen itsekritiikin kohde on keskusteluyhteyden parantaminen alueen puoluevaltuutettujen ja piirihallituksen jäsenten välillä.

– Näihin asioihin yritän saada korjausta, mikäli tulen uudelleen valituksi, Matias Ojalehto lupaa.