Lapin Keskustan toiminnanjohtaja jää eläkkeelle – "Hyvän olon hetket tulevat pienistä onnistumisista"

Keskusta

Lapin Keskustan toiminnanjohtaja Pekka Lehto jää eläkkeelle ensi maanantaina 18 vuoden työuran jälkeen.

Lehto uskoo, että todelliset tunnetilat eläkkeelle jäämisestä tulevat vasta syksyllä kesän lomailun jälkeen. Hän kertoo eläkepäätöksen olevan pitkään kypsytelty ja uskoo olevansa sinut eläkkeelle jäämisen kanssa.

Lehdon mukaan työuran hyvät hetket kulkevat usein käsi kädessä puolueen kannatuksen kanssa ja ovat siten aaltoliikettä.

– Hyvän olon hetket tulevat pienistä onnistumisista ja hyvistä palautteista, Lehto toteaa.

Hän naurahtaa, että kun pitää itsensä kurissa ja nuhteessa, niin pärjää työssäkin hyvin. Lehto kertoo, että lappilaisten kanssa on hyvä toimia ja tehdä töitä, sillä he ovat reiluja ja sanovat asiat suoraan. Keskustan väen kanssa yhteistyön tekeminen on ollut Lehdolle mielekästä ja toimivaa.

Haastavinta työuran aikana oli Lehdon mukaan viime hetkillä, kun hän oli itse ehdolla kevään eduskuntavaaleissa.

– Kun panee itsensä peliin, se on aika haasteellinen paikka, hän tiivistää.

Aiemmin hän oli ollut mukana muiden kampanjoissa, mutta itse ehdokkaana oleminen oli kovempi työ.

Politiikassa Lehto on ollut mukana melkein 30 vuotta. Hän on ollut omien sanojensa mukaan koko ajan politiikan ytimessä luottamustoimiensa ja työnsä kautta.

Lehtoa ei ala vaivaamaan järjestötyhjiö eläkkeelläkään, sillä hän aikoo jatkaa järjestötöitä muun muassa Rovaniemen kirkkovaltuuston puheenjohtajana ja metsäalan luottamustoimissa. Lehto aikoo olla mukana myös keskustan toiminnassa ja tapahtumissa matalammalla profiililla.

– Meikäläisen näkemyksiä tarvitaan varmaan jatkossakin, Lehto pohtii.

Kun panee itsensä peliin, se on aika haasteellinen paikka. 

Pekka Lehto       

Eläkepäivillä Lehto aikoo ensin alkaa töihin omien sanojensa mukaan hiilinielujen parissa metsäalan hommissa ja metsänhoidossa ja sen jälkeen harrastaa oman tilansa hoitoa.

Lehto  kertoo, että nyt hänellä on oikea aika alkaa aikatauluttamaan elämää ja toteuttamaan useamman vuoden projekteja, sillä kaikkea ei tarvitse eläkkeellä hoitaa heti samalla kertaa.

Lehto viettää avoimia läksiäisiään tänään perjantaina kello 14.00–17.00 Rovaniemellä Santasportissa ravintola Leiripaikassa.