"Keskustanuoret tarvitsee ja ansaitsee kunnon vaalit" – Varapuheenjohtajaksi pyrkivä Santeri Ala-Röyskö kannustaa ehdokkaita kehiin

Keskustanuoret

Hämeen Keskustanuoret esittää 24-vuotiasta Santeri Ala-Röysköä keskustanuorten varapuheenjohtajaksi. Ala-Röyskö on kotoisin Lahdesta ja opiskelee Vaasan yliopistossa hallintotieteitä.

Päätös ehdolle lähtemisestä ei ollut helppo, Ala-Röyskö kertoo.

– Olin jo jonkin aikaa pohtinut ehdolle lähtemistä, mutta nyt viimeinkin sain tehtyä mielestäni oikean päätöksen. Tämä tulee olemaan poliittisen urani suurin haaste, mutta samalla myös erinomainen mahdollisuus. Olen ehdolla pääasiassa kahdesta syystä. Haluan kehittää keskustanuoria ja itseäni ihmisenä sekä poliitikkona, hän sanoo tiedotteessa.

Ala-Röyskö odottaa lokakuun lopussa Torniossa pidettävältä liittokokoukselta ennen kaikkea kampanjointia. Hän haastaakin myös muita kiinnostuneita lähtemään rohkeasti ehdolle.

– Vaalit ovat ihmisen parasta aikaa. Toistaiseksi ehdokkaita on lähtenyt ehdolle vähänlaisesti. Keskustanuoret tarvitsee ja ansaitsee kunnon vaalit, hän sanoo.

– Kannustankin jokaista, joka vähänkin olisi kiinnostunut lähtemään ehdolle, harkitsemaan ehdokkuutta ja myös lähtemään ehdolle. Toivottavasti päästään käymään hyvät ja rehelliset vaalit.

Ala-Röyskö on toiminut keskustanuorten liittohallituksessa kaudella 2020–2021. Paikallisesti hän vaikuttaa keskustanuorten Lahden osaston ja Hämeen piirin hallituksissa.

Hämeen Keskustanuorten puheenjohtaja Lauri Hämäläinen toteaa, että Ala-Röysköllä on näkemystä keskustanuorten toiminnasta niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti.

– Santerin kokemus piiritoiminnasta on myös tärkeää – liittoa ei voi johtaa ilman paikallistason työn tuntemusta.