Keskustan Oulun piirin kansanedustajat: Poikkimaantie-hanke on kova juttu

Keskusta

Keskustan Oulun vaalipiirin kansanedustajat Juha Sipilä, Juha Pylväs, Hanna-Leena Mattila, Pekka Aittakumpu ja Mikko Kinnunen kiittävät yhteisessä kannanotossaan valtionvarainministeri Annika Saarikon ilmoitusta Poikkimaantie-hankkeen tukemisesta.

Saarikko kertoi torstaina ensi vuoden budjettiehdotuksen julkistamistilaisuudessa, että valtio rahoittaa Poikkimaantien uudistamista noin 20 miljoonalla eurolla, mikäli Oulun Stora Enson tehtaalle kaavailtu suurhanke toteutuu.

Edustajat kertovat, että asian eteen on tehty kovasti töitä eduskunnassa.

– On hienoa, että tämä nyt näyttää etenevän. Nyt toivomme tietysti, että Stora Ensolla ollaan hereillä ja tartutaan tilaisuuteen, edustajat sanovat tiedotteessaan.

Toteutuessaan uusi ja levennetty tie olisi edustajien mukaan merkittävä parannus nykytilaan. Heidän mukaansa Poikkimaantie on Oulun sataman pääväylä.

– Sen on oltava riittävän vetävä, jotta yhteys sataman ja tehtaan välillä sujuu. Levennetty ja parannettu tie vähentäisi myös ruuhkia, lisäisi mukavuutta ja olisi turvallisempi, edustajat perustelevat.

Edustajat ovat samaa mieltä Saarikon kanssa siitä, että tämä on oikeaa kasvupolitiikkaa, joka tuo lisää elinvoimaa koko maakuntaan.

– Valtio antaa tässä viestin, että Suomeen kannattaa investoida. Tämä on todella iso juttu Oulun seudulle ja koko Pohjois-Suomelle, koska se mahdollistaa laajasti vaikuttavan tehdasinvestoinnin, edustajat päättävät.