Keskustan Hilkka Kemppi kantaa huolta tapahtuma-alasta – “Vain osa on päässyt tukien piiriin“

Koronakriisi

Tapahtuma-alan tilannetta on tarkasteltava edelleen seuraavassa lisätalousarviossa, katsoo keskustan kansanedustaja Hilkka Kemppi.

Kempin mukaan tämä on tarpeen siksi, että alan vaikutukset ovat laajat niin elinkeinoelämälle kuin esimerkiksi kuntataloudelle.

– Tapahtuma-ala tarvitsee erityistä tarkastelua, sillä se ei mahdu elinkeinoelämän perinteiseen muottiin. Tapahtuma-alan erityistä luonnetta kuvaa se, että ala työllistää paljon kausiluonteisesti ja alalla on vähän pysyviä sopimuksia.

Tämän vuoksi muun muassa kustannustuki ei ole Kempin mukaan kohdistunut alan tarpeisiin riittävän hyvin.

– Myös rajoituksilla on merkitystä. Testaa, jäljitä, eristä ja hoida ei toimi vielä riittävän hyvin tosielämässä. Tämä pitää saada kuntoon. Jos uusia rajoituksia tarvitaan, tulee niiden olla myös tapahtuma-alan näkökulmasta ensisijaisesti alueellisia, Kemppi lisää. 

Kemppi muistuttaa kannanotossaan, että tapahtumateollisuus on yli kahden miljardin arvoinen toimiala.

– Tapahtuma-alan yritysten liikevaihdot ovat maalis-elokuun ajalta pudonneet lähes olemattomaan. 

Kempin mukaan tapahtuma-alan ahdinko on todellinen ja se jatkuu edelleen, sillä vain osa on päässyt tukien piiriin.

– Vaikka oppositio pyrkii toisin väittämään, on huoli tapahtuma-alan tilasta ja tulevaisuudesta vahvasti jaettu oppositio-hallitus jaon molemmin puolin.

Kempin mukaan hallituksen lisäksi muun muassa talous- ja sivistysvaliokunnat ovat kuulleet asiantuntijoita alan huolista.

– Hallitus on myös tukenut tapahtuma-alaa, mutta tuen ulkopuolelle on jäänyt osa erityisesti alan kaupallisista toimijoista, Kemppi muistuttaa.