Keskusta järkivihreyden jäljillä yli sadassa tapahtumassa eri puolilla Suomea marras-joulukuun vaihteessa

Keskusta

Keskustan kansanedustajat, ministerit ja puoluejohto keskustelevat suomalaisten kanssa ajankohtaisista luonto- ja ilmastoasioista noin sadassa tapahtumassa ja tilaisuudessa.

Ajantasainen kooste 29.11.–2.12. järjestettävistä tapahtumista ja tilaisuuksista löytyy keskustan sivuilta .

Keskusta luonnehtii olevansa kiertueella ”järkivihreyden jäljillä”.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen sanoo, että ilmasto- ja ympäristöongelmat ovat polttavia, mutta ne voidaan ratkaista.

– Toivoa on. Ennen muuta tarvitaan järkivihreitä ratkaisuja, joilla saastuttavat fossiiliset polttoaineet korvataan mahdollisimman pitkälle kotimaisilla uusiutuvilla, hän sanoo tiedotteessa.

Eduskuntaryhmän varapuheenjohtajat Eeva Kalli ja Hanna-Leena Mattila korostavat, että ratkaisujen on oltava oikeudenmukaisia kaikkien suomalaisten ja koko Suomen kannalta.

He myös huomauttavat, että vaikka ilmastonmuutos on yhteisistä ongelmista vakavin, sen ratkaiseminen on Suomelle mahdollisuus.

– Suomessa on näiden asioiden huippuosaamista. Siihen on panostettava edelleen ja otettava käyttöön uutta tekniikkaa eri aloilla. Näin voimme pitää tehtaat Suomessa ja myös luoda koko maahan uusia työpaikkoja, varapuheenjohtajat sanovat. 

Kurvinen, Kalli ja Mattila uskovat, että suomalaisten hiljainen enemmistö kavahtaa mustavalkoista, yksipuolisen ehdotonta ja syyllistävääkin keskustelua, jota luonto- ja ilmastoasioista on Suomessa käyty.

– Äärilaitojen huutelun sijaan näissä asioissa tarvitaan suomalaista arkijärkeä. Haluamme kuulla ihmisten ratkaisuehdotuksia ja kutsua suomalaisia järkivihreälle linjalle rakentamaan yhdessä kestävää tietä tulevaisuuteen, eduskuntaryhmän puheenjohtajisto tähdentää.