Kertunpäivä usuttaa kannustamaan

Kerttu-verkosto

Muistatko milloin sinua on viimeksi kannustettu? Entä milloin itse olet kannustanut muita?

Nuorten yhteiskunnallisesti aktiivisten naisten Kerttu-verkosto haastaa torstaina 17.3. vietettävän Kertunpäivän kunniaksi suomalaiset kannustamaan toisiaan.

Verkoston mukaan kannustaminen on asia, joka hyödyttää paitsi kannustuksen saajaa, myös ympärillä olevia.

– Muilta saadut kannustukset auttavat meitä kasvamaan parhaaksi mahdolliseksi versioksi itsestämme, verkoston puheenjohtaja Eeva Kärkkäinen uskoo.

Kerttu-verkoston haasteessa on kyse ihmisten hyvien ja kehityskelpoisten puolien huomaamisesta.

Kannustaa voi silloinkin, kun toisen toiminnassa ei ole kehuttavaa.

– Etenkin julkisuudessa toimivia henkilöitä helpommin lytätään kuin kannustetaan. Uskon kuitenkin, että jälkimmäisellä päästäisiin parempaan lopputulokseen, Kärkkäinen pohtii.

Verkosto toivoo, että suomalaiset antavat kannustamisen näkyä torstaina arjessaan.

– Kutsumme ihmiset jakaman somessa tai kahvipöydässä kokemuksiaan kannustamisesta, kiitämään kannustajiaan, sekä tietysti kannustamaan toinen toisiaan, Kärkkäinen sanoo.

Kannustamiseen liittyviä kuvia ja tekstejä voi Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä jakaa häshtägeillä #kertunpäivä #kannustus ja #kerttuasenne.

Kerttu-verkosto on olohuone valovoimaisille, yhteiskunnallisista asioista ja vaikuttamisesta kiinnostuneille nuorille naisille.

Verkoston tärkeimpänä tehtävänä on tukea nuoria naisia erilaisissa luottamustoimissaan ja työtehtävissään ympäri Suomen.