Kärnä tyrmää vasemmistonuorten suunnitelmat Mannerheimin patsaan siirtämisestä

Patsaat

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä on järkyttynyt vasemmistonuorten tänään tekemästä ehdotuksesta siirtää marsalkka Mannerheimin ratsastajapatsas pois Helsingin keskustasta.

Kärnä kummastelee myös vasemmistonuorten esittämiä viittauksia Mannerheimin ”hirmutöihin”.

– Marsalkka Mannerheim on valittu kaikkien aikojen suurimmaksi suomalaiseksi ja ilman häntä Suomi olisi todennäköisesti päätynyt Neuvostoliiton kommunistisen diktatuurin nukkevaltioksi.

Kärnä hämmästelee vasemmistonuorten historiantuntemuksen puutetta.

– Helsingissä todellakin on ”hirmutöistä” muistuttavia patsaita, mutta marsalkka Mannerheimin patsas ei kuulu niihin. Sen sijaan Hakaniemestä tulisi poistaa Maailman rauha -patsas ja Itäkeskuksesta tulisi hävittää Kansojen ystävyyden monumentti. Nämä teokset symboloivat ja ihannoivat Neuvostoliiton kommunistista diktatuuria. Ne joutavat historian sontatunkiolle, Kärnä tykittää.

Hän korostaa, että suomalaisten tulisi yhdessä vastustaa kaikenlaista fasimismia ja kommunismia. Mannerheimin ratsastajapatsas ei kuitenkaan edusta kumpaakaan.

– Patsas edustaa suomalaisuutta ja itsenäisyyttä. Meidän ei tulisi hyväksyä Suomessa mitään patsaita, jotka ihannoivat Neuvostoliiton diktatuuria. Ei meillä suvaita täällä natsienkaan patsaita, joten ei tule suvaita kommunistienkaan. Molemmat valtiot edustavat totalitarismia. Vasemmistonuorten ehdotus on todella tunkkainen ja loukkaava.