Kärnä ehdottaa, että Linnan juhlien perumisesta säästyneillä rahoilla ostetaan joulukinkkuja vähävaraisille

Linnan juhlat

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä kiittää presidentti Sauli Niinistöä tämän päätöksestä peruuttaa tämän vuoden Linnan Juhlat.

– Päätös oli vastuullisen valtiomiehen päätös. Koronatilanne kiristyy ja olisi absurdia, jos juhlistaisimme itsenäisyyttämme samoin menoin kuin aina ennenkin. Linnan Juhlissa ei voi mitenkään välttää lähikontakteja ja jo yksikin taudinkantaja paikan päällä laittaisi maamme poliittisen- sekä virkamiesjohdon pitkäksi aikaa pois pelistä. Siitä voisi seurata aikamoinen kaaos.

Kärnä esittää Niinistölle, että tämä käyttäisi juhliin budjetoidut noin 200 000 euroa esimerkiksi vähävaraisten jouluruokailuun tänä vuonna. Tämän toteuttamiseksi Kärnä ehdottaa, että presidentti ostaisi rahoilla 25 000 kiloa kotimaista kinkkua.

– Tuolla rahalla voisi suurin piirtein ostaa 10 000:lle suomalaiselle 2,5 kilon suolatun joulukinkun, Kärnä laskeskelee.

Hän toteaa, ettei presidentti tällöin tukisi pelkästään vähävaraisia, vaan myös maamme sikataloutta, joka on jo pitkään ollut haastavassa tilanteessa.

– Toivon presidentin harkitsevan asiaa. Tämä olisi teko, joka lämmittäisi sydämiä ympäri maata.