Kansanedustajalta yllättävä ehdotus: Maanpuolustusta rahoitettaisiin erillisellä verolla – Omaisuuden koko vaikuttaisi veron määrään

Maanpuolustus

Kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk.) ehdottaa maanpuolustuksen rahoitusmallin uudistamista. Hän haluaisi Suomeen erillisen maanpuolustusveron, jonka määrään vaikuttaisi omaisuus sekä suoritettu varusmiespalvelus.

– Maanpuolustuksen rahoituspohjaa tulisi mielestäni tarkastella kriittisesti. Olisi oikeudenmukaista, mikäli maanpuolustuksen kustannuksiin osallistuttaisiin sen mukaan, paljonko henkilöllä on omaisuutta puolustettavana ja toisaalta tarkasteltaisiin, onko henkilö antanut omaa työpanostaan maanpuolustuksen hyväksi, Kärnä sanoo lähettämässään tiedotteessa.

Kokonaisveroastetta erillinen maanpuolustusvero ei saisi Kärnän mukaan kuitenkaan nostaa. Hänen mielestään kyse on vain verorasituksen jakamisesta oikeudenmukaisemmin.

Kärnän mielestä kuluja pitää jakaa suomalaisille maanpuolustuksesta saatavien hyötyjen perusteella.

Kyseessä on ainoastaan verorasituksen jakaminen oikeudenmukaisemmin. 

– Ei ole oikein, että mahdollisessa sodassa tuhoutuvan 47 000 euron arvoisen Paltamolaisen talon omistaja maksaa yhtä paljon nyt hankittavista hävittäjistä, kuin miljoonien eiralaisen kivilinnan tai kauniaislaisen ökykartanon omistaja.

Kärnän mukaan veroon tulisi vähennyt myös sen perusteella, onko kansalainen suorittanut varusmiespalveluksen tai osallistunut muulla tavalla maanpuolustukseen.

Kommentit (4)

 • Lukija55

  Onkin odotettu päivän Kärnää! Eikös se progressiivinen verotus ja muut valtion tulonlähteet ole rakennettu muun kuin tasaveron varaan? Tuossa onkin maanviljelijöille ja metsänomistajille miettimistä, sillä omaisuus on äkkiä arvoltaan melkoinen.

 • tiinu

  Kun politikolla ei ole mitään järkevää sanottavaa mutta julkisuutta pitää saada niin syntyy näitä Mikko K.n tapaisia ulostuloja,surullista katseltavaa.

 • MäENPää JUHA

  Mahdollisessa sodassa tuhoutuvan 47 000 euron arvoisen Paltamolaisen talon omistaja maksaa todennäköisesti vähemmän veroja nyt hankittavista hävittäjistä, kuin miljoonien eiralaisen kivilinnan tai kauniaislaisen ökykartanon omistaja. Polttoaineveroa kyllä Paltamolainen saattaa maksaa enemmän.

  Maan hinta on kyllä niin korkea että maajussithan tässä taas maksumieheksi joutuisivat.

 • Lukija6

  Sekopää ehdotus. Suomessa on verotusjärjestelmä. Kärnä haluaa lisää veroja.

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen