Itä-Savon piiri: Savonlinnan keskussairaalaan toiminta on turvattava

Piirikokous

Keskustan Itä-Savon piiri kokoontui maanantaina syyskokoukseensa Savonlinnassa.

Keskustan ministeriryhmän ja puoluejohdon terveiset itäsavolaisille toivat tiede-ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen sekä puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen.

Alustusten jälkeisessä poliittisessa keskustelussa piiri korosti muunmuassa, että Savonlinnan keskussairaalan toiminta ja ympärivuorokautinen päivystys on turvattava.

– Nämä on myös kirjattava lakiin, Itä-Savossa edellytetään.

Piirin varapuheenjohtaja Anne Herttuainen toteaa Suomenmaalle, että keskussairaalaan menetys olisi Savonlinnalle vielä tuoreessa muistissa olevaa Opettajainkoulutuslaitoksenkin menettämistä isompi asia.

– Sillä olisi valtava negatiivinen vaikutus esimerkiksi työpaikkoihin, verotukseen ja koulutuspaikkoihin sekä sairaanhoitaja- ja lähihoitajaopiskelijoiden harjoittelumahdollisuuksiin. Puhumattakaan siitä, miten pitkiä ja vaikeita etäisyyksiä hoitoon pääsyn kannalta se tarkoittaisi saaristomaakunnassa.

Kokouksessa puhuttiin myös maatalouden tilasta.

– Maaseutuelinkeinojen kurittaminen ylimitoitetuilla kiinteistöveroilla on kohtuullistettava esimerkiksi säätämällä uusi veroluokka, piirikokous vaati.

Myös kyläkoulujen säilyttämiseen toivottiin valtiolta taloudellista tukea.

– Näin kylät pysyisivät elävinä.

Piirin puheenjohtajana jatkaa sulkavalainen Hannu Auvinen ja varapuheenjohtajana savonlinnalainen Anne Herttuainen.

Toiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Iida Hämäläinen Savonlinnan Kerimäeltä. Paikka on Itä-Savossa perinteisesti kuulunut keskustanuorille, joten 30 ikävuoden rajapyykin ylittänyt Tuukka Suomalainen luopui tehtävästä.

Piirihallitukseen valittiin Lauri Niiranen, Erkki Luukkonen, Eero Sistonen, Sanna Metsälä, Marja Sisko, Mikko Jantunen, Hannu Karvinen ja Eetu Nissinen. Keskustanaisten edustajaksi puoluehallitukseen nousi uutena Eeva Vuorinen, keskustanuorten mandaatilla Jaakko Karjalainen niinkään uutena ja Vesaisten edustajana jatkaa Pirjo Laukkanen.