Ex-persuvaltuutettu kyllästyi sisäpiirin saneluun ja vaihtoi keskustan ryhmään Laukaassa: ”Keskustalaisten kanssa on helppo toimia, kun he tuntevat asiat parhaiten”

Keskusta

Laukaalainen entinen perussuomalaisten valtuutettu ja sitoutumattomana vasemmistoliiton ryhmään kuulunut Sirpa Herronen siirtyy virallisesti keskustan valtuustoryhmään ensi maanantaina 17. helmikuuta pidettävässä valtuuston kokouksessa.

Herronen sanoo kyllästyneensä Keski-Suomen perussuomalaisten harjoittamaan sanelupolitiikkaan.

Sen vuoksi hän siirtyi ensin sitoutumattomana vasemmistoliiton valtuustoryhmään ja nyt  keskustaan.

– Minun piti vaan päästä pois perussuomalaisen ryhmästä. Pieni sisäpiiri on ottanut siellä vallan ja ohjailee kaikki päätökset sekä valinnat oman mielensä mukaisiksi. Semmoinen ei minun mielestäni kuulu demokraattiseen päätöksentekoon, hän toteaa.

Yhden kauden varavaltuutettuna ja kuluvan kauden varsinaisena valtuutettuna toiminut Herronen sanoo keskustan olevan luonnollinen vaihtoehto, mikäli asioita aikoo saada kuntatasolla eteenpäin.

Hän on työkyvyttömyyseläkkeellä liikenneonnettomuudessa saatujen vvammojen vuoksi ja toiminut pitkään auttamistehtävissä erilaisissa vapaaehtoisjärjestöissä.

– Sen takia politiikkaan alunperin lähdinkin että pystyisin asioihin vaikuttamaan.

– Muutin Vaajakoskelta tänne Laukaaseen yli kymmenen vuotta sitten, enkä tuntenut täältä valmiiksi ketään. Siitä asti huomannut, että keskustan valtuutetut ovat niitä, joiden kanssa on helppo toimia ja jotka yleensä tuntevat käsiteltävät asiat parhaiten.

Tuore keskustalainen sanoo liittyneensä perussuomalaisiin aikanaan 2010 Soini-hypetyksen innostamana.

– Olen työläisperheestä ja perussuomalaisiin oli silloin tavallaan helppo liittyä. Nyt puolue on kuitenkin näyttänyt todellisen luonteensa. Joidenkin jäsenten henkilökohtainen etu menee asioiden ajamisen edelle, Sirpa Herronen harmittelee.

Keskustan laskeva gallup-kannatus ei ole saanut naista katumaan päätöstään.

– Valtakunnan tason politiikkaan se varmasti voi vaikuttaa, mutta minusta keskusta on puolueena edelleen ihmisten asialla.

Kuntapolitiikassa Herronen uskoo keskustalla olevan erityisen paljon annettavaa.

– Keski-Suomen maaseudulla keskusta on edelleen tärkeä vaikuttaja. Itse olen jo keskustan jäsenhakemuksen postittanut ja suostumukseni kuntavaaliehdokkaaksi antanut.

Juttua täsmennetty klo 15.07: Sirpa Herronen ei siirtynyt perussuomalaisista suoraan keskustan valtuustoryhmään niin kuin jutusta alun perin kävi ilmi, vaan hän vaikutti ennen keskustaan siirtymistään sitoutumattomana vasemmistoliiton valtuustoryhmässä.