Europarlamentaarikko Elsi Katainen kuntavaaliehdokkaaksi Kuopioon

Kuntavaalit

Keskustan europarlamentaarikko Elsi Katainen on päättänyt asettua ehdolle kuntavaaleissa Kuopiossa. 

Katainen kertoo tiedotteessaan, että päätöksen taustalla on yli vuosi sitten Pielaveden kotitilalla tehty sukupolvenvaihdos ja muutto Kuopioon.

Meppi näkee, että etätyöskentely ja joustavamman arjen ratkaisut mahdollistaisivat vaikuttamistyön myös kuntapolitiikassa.

Katainen kokee, että paikallistason luottamustoimi olisi luonteva ja mieluinen tapa osallistua alueen kehittämiseen. Hänestä Kuopion kaltainen monimuotoinen ja kansainvälistyvä kasvukeskus tarvitsee monipuolisen vaikuttajajoukon.

– Tarjoan mielelläni kokemukseni ja verkostoni kuopiolaisten ja koko Itä-Suomen veturin käyttöön. Kunta- ja maakuntahallinto sekä eduskunta ja Euroopan parlamentti ovat päätöksenteon jatkumo ja yhteydessä toisiinsa, ja toivoisin pystyväni antamaan tuon kokonaisuuden hallinnan paikallistason hyödyksi.

Europarlamentaarikko kertoo edelleen viettävänsä aikaa myös Pielavedellä uuden yrittäjäsukupolven tukena. Myös aviomies jatkaa työskentelyä tilalla.

– Olen kiitollinen viimeisestä 20 vuodesta kaikille pielaveteläisille valtuutettu- ja vaikuttajakollegoille sekä tukiverkostoille, joiden kanssa on yhdessä aikanaan ponnistettu.