Etelä-Pohjanmaan keskustapiirin työryhmiin ennätysmäärä hakijoita

Politiikka

Keskustan Etelä-Pohjanmaan piiri päätti asettaa poliittisen- ja järjestöllisen valmistelun tueksi viisi työryhmää.

Niiden kokoamiseksi järjestettiin avoin haku kaikille keskustapiirin jäsenille. Työryhmiin saatiin ennätysmäärä halukkaita. 

– Saimme lähes sata hakemusta. Oli ilo huomata, kuinka valtavaa osaamista joukostamme löytyy. Arvostamme suuresti, että näin moni jäsen haluaa antaa oman osaamisensa keskustan hyväksi, piirin toiminnanjohtaja Aki Utter sanoo.

– Ei voi sanoa, etteikö muka politiikka kiinnostaisi. Päinvastoin. Keskustassa ja sen politiikassa on imua ja sen valmistelemisen kokee näinkin moni omakseen, piirin puheenjohtaja Mikko Savola toteaa.

Työryhmien ikähaitari on varsin laaja. Nuorimmat ovat parikymppisiä, kun vanhimmat aloittelevat jo yhdeksättä vuosikymmentään.

– Myös alueellinen ja ammatillinen kirjo on varsin laaja. Mukavan tasaisesti eri puolilta maakuntia hakeuduttiin mukaan työryhmiin, Utter ja Savola kertovat.

Työryhmien työskentely alkaa ensimmäisten ryhmien osalta jo helmikuussa. Kukin ryhmä toimii piirihallituksen alaisuudessa ja ne raportoivat toiminnastaan säännöllisin väliajoin.

Ryhmät toimivat aihealueittain  jakaantuvat Poliittiseen työryhmään, Järjestö- ja kuntavaalityöryhmään, Talous ja yrittäjyys -työryhmään, ruotsinkielisen toiminnan työryhmään ja viestintätyöryhmään.