Etelä-Hämeen piirikokous: Lääkäriin päästävä alle vuorokaudessa

Piirikokous

Keskustan Etelä-Hämeen piiri kokousti lauantaina Lopella.

Johanna Häggman jatkaa piirin puheenjohtajana, mutta molemmat varapuheenjohtajat vaihtuivat. Timo Kaunisto ja Timo Silván luopuivat tehtävistä.

Heidän tilalleen valittiin hämeenlinnalainen Aulis Veteläinen ja hausjärveläinen Miia-Maria Leman.

Kannanotossaan Etelä-Hämeen piirikokous kiinnitti huomiota perusterveydenhuollon palvelujen kattavuuteen ja toimivuuteen.

Niillä on piirin mukaan keskeinen merkitys ihmisen hyvinvoinnille mutta samalla myös palvelujen kustannusten hillinnälle.

– Mitä varhaisemmassa vaiheessa hoitoon pääsee, sitä vähäisemmällä kärsimyksellä potilas selviää. Oikea-aikainen hoito näkyy myös pienempinä kustannuksina. Perusterveydenhuolto on turvattava lähipalveluna, Etelä-Hämeen piiri linjaa.

Se vaatii myös, että lääkäriin on päästävä alle vuorokaudessa ajan varaamisesta.

– Olipa terveydenhuollon hallintorakenne mikä hyvänsä, tärkeintä kuitenkin on potilaan ja lääkärin tapaaminen sekä keskinäinen luottamus. Tavoitteena on aina oltava pääsy hoitoon omalääkärille.

Etelä-Hämeen piiri huomauttaa, että lääkäriin pääsyn vaikeutuessa myös hoidon saaminen pitkittyy.

– Se ei ole yksilön eikä yhteiskunnankaan etu.

Piirihallituksen jäseniksi valittiin Marjut Kallioinen (Forssa), Tero Kari (Loppi), Reetta Koskinen (Humppila), Petri Lahtinen (Riihimäki, uusi), Rami Lehtinen (Jokioinen, uusi), Keijo Leppänen (Ypäjä), Pirkko Lokinperä (Hattuala), Martti Mäenpää (Hämeenlinna), Juhani Pohjus (Janakkala), Maija-Stiina Rahkonen (Tammela), Timo Silván (Hausjärvi), sekä Liisa Tonteri (Forssa).