Anne Kalmari pukeutuu kivijärveläiseen iltapukuun Linnan juhlissa

Itsenäisyyspäivä

Kansanedustaja Anne Kalmarilla (kesk.) on itsenäisyyspäivänä Linnan juhlissa yllään iltapuku, joka on valmistettu hänen kotikunnassaan Kivijärvellä.

Puvun selkeä ja ajaton kuosi tulee myös Kalmarin kotipaikkakunnalta. Iso aalto -kuosi on kivijärveläisen Kuosiverstaan mallistoa ja sen on suunnitellut Elina Salmi-Lampila.

Kuosiin suunnittelija on saanut inspiraationsa pienen kylän upeista järvimaisemista. Kankaan materiaali on valmistettu luomulaadun puuvillasta.  

Kivijärveläinen ompelija Hilkka Leppänen ja hänen sisarensa ovat muokanneet PuuhakasPajan suunnittelijan Tiina Pollarin Säde-kaavan Kalmarille sopivaksi iltapuvuksi.

Puvun kanssa käytettävän kukkakorun on suunnitellut alajärveläinen floristi ja puutarhuri, tämän vuoden kukkasidonnan Suomen mestari Säde Alanen, jonka sukujuuret ulottuvat myös Kivijärvelle.

Koru valmistetaan juhlapäivän aamuna elävistä kukista, hyasinteista ja joulutähdistä, jotka ovat Suomessa viljeltyjä. Korun orkideat ovat erään alan harrastajan itse kasvattamia. Lisäksi valmistuksessa käytetään luonnosta kerättyjä kasveja.

– Juhla-asun suunnitteluun sain alkuidean puhelinsoitosta ja innostuin heti. On hienoa nostaa oman pitäjän taitoja esiin. Toivon Kuosiverstaalle näkyvyyttä tämän myötä. Maaseudulla on upeaa osaamista, josta kannattaa olla ylpeä, Anne Kalmari sanoo.

Hän juhlii perinteiseen tapaan miehensä kanssa Linnan kutsuilla.