Venäjä pesi kätensä Itävallan hallituksen kaataneesta korruptioskandaalista

”Tällä ei ole mitään tekemistä Venäjän, sen presidentin tai sen hallituksen kanssa”
Korruptioskandaali

Venäjä on sanoutunut irti Itävallan hallituksen kaataneesta korruptioskandaalista, jossa maan oikeistopopulistipuolueen jäsen, varaliittokansleri Heinz-Christian Strache erosi tehtävästään.

Erosta seurasi hallituksen kaatuminen.

– Tällä tapahtumalla ei ole mitään eikä voisi olla mitään tekemistä meidän kanssamme, kommentoi toimittajille Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov.

Venäjä kommentoi tapausta ensimmäistä kertaa. Skandaali syntyi salaa kuvatusta videosta, jossa varaliittokansleri Strache nähdään puhumassa venäläisen oligarkin sukulaiseksi esittäytyneen naisen kanssa.

Videolla Strache ehdottaa arvokkaiden valtion sopimusten junailua vastalahjaksi venäläisille, jos he sijoittavat Itävaltaan.

– En voi mitenkään arvioida tätä videota, koska sillä ei ole mitään tekemistä Venäjän, sen presidentin tai sen hallituksen kanssa. Emme edes tiedä, kuka tämä nainen on, onko hän edes Venäjän kansalainen tai etnisesti venäläinen, Petrov tähdensi.

Videolla nimeltä mainittu oligarkki Igor Makarov kommentoi Forbes-lehden venäjänkieliselle versiolle, ettei videolla esiintyvä nainen ole hänen sukulaisensa eikä hän tunne naista.