Saksalaistutkimus: Joka viides koronatartunnan saanut voi olla oireeton

Saksa

Saksassa tänään julkistettu tutkimus arvioi, että yksi viidestä koronatartunnan saaneesta on oireeton.

Tutkimustulosten mukaan tartunnan saaneista oireettomia olisi noin 22 prosenttia.

Saksalaistutkijat haastattelivat ja testasivat yhteensä 919 ihmistä Gangeltin alueella maan länsiosassa, missä on ollut yksi maan pahimmista tartuntaryppäistä.

Koronatestien ja vasta-ainetestauksen avulla tutkijat arvioivat, että 15 prosenttia Gangeltin asukkaista oli saanut tartunnan.

Jos tulokset suhteutettaisiin koko maahan, voitaisiin 1,8 miljoonan saksalaisen arvioida saaneen jo tartunnan. Määrä on kymmenkertainen virallisiin lukuihin verrattuna.

Tutkimuksen mukaan Gangeltin alueella tapauskuolleisuus on ollut 0,37 prosentin luokkaa. Tapauskuolleisuus lasketaan suhteuttamalla kuolleiden määrä vahvistettuihin tapauksiin.

Saksa on alkanut höllentää rajoituksiaan. Muun muassa kauppojen, koulujen ja uskonnollisten instituutioiden on annettu avata jälleen ovensa.

Helpotuksista huolimatta sosiaalisen etäisyyden pitämiseen liittyvät määräykset ovat edelleen voimassa.

Suuressa osassa Saksaa on esimerkiksi edelleen kielletty yli kahden ihmisen kokoontumiset.

Tämän lisäksi kasvomaskia vaaditaan käytettävän julkisessa liikenteessä ja kaupoissa läpi maan.

Kaupoissa on myös tehty selvät lattiamerkit, joita noudattamalla asiakkaat voivat pitää vähintään 1,5 metrin etäisyyden toisiinsa.

Saksassa oli maanantai-iltapäivään mennessä todettu yhteensä yli 165 000 koronatartuntaa, kertoo maailman koronatartuntoja seuraava Worldometer-sivusto.

Koronakuolemia maassa on ollut vajaat 6 900.

Väkilukuun suhteutettuna Saksassa on kuollut koronaviruksen aiheuttamaan tautiin 82 ihmistä miljoonaa asukasta kohden. Suomessa vastaava luku on 43.

Tartunnan saaneiden osalta suhdeluvut miljoonaa asukasta kohden ovat Saksassa 1 978 ja Suomessa 961.