Leipomossa räjähti Pariisin keskustassa

Kuolleita ainakin neljä, loukkaantuneita kymmenittäin, osalla vakavia vammoja
Ulkomaat

Ainakin neljä ihmistä on saanut surmansa Pariisin keskustan kaasuräjähdyksessä, kertoo uutiskanava CNN Twitterissä. Kuolleista kaksi on räjähdyspaikalle lähetettyjä palomiehiä.

Loukkaantuneita on liki 40. Heistä kymmenkunta on saanut vakavia vammoja

Räjähdys tapahtui leipomossa Rue de Trévise -kadulla yhdeksännessä kaupunginosassa noin kello yhdeksältä paikallista aikaa.

Poliisin mukaan paloviranomaiset olivat saaneet ennen räjähdystä ilmoituksen kaasuvuodosta alueella.

Paikalle saapuneen Ranskan sisäministerin Christophe Castanerin mukaan toistasataa poliisia on eristänyt onnettomuuspaikan. Myös Ranskan pääministeri Edouard Philippe kävi tumapaikalla.

Räjähdyksen sytyttämää tulipaloa on sammuttamassa liki 200 palomiestä. Paikalle hälytettiin myös kaksi helikopteria, joilla loukkaantuneita kuljetettiin sairaalaan.

Onnettomuuspaikan lähellä asuva Claire Sallavuard kertoi heränneensä räjähdyksen paineaaltoon.

– Kaikki asunnon ikkunat särkyivät ja ovet paiskautuivat saranoiltaan. Jouduin kävelemään oven ylitse päästäkseni ulos huoneesta. Lapset olivat paniikissa, koska eivät päässeet ulos huoneestaan, Sallavuard kertasi.

Kymmenittäin matkalaukkuja raahaavia turisteja evakuoitiin onnettomuuspaikan lähistön hotelleista. Alue on shoppailijoiden suosiossa, ja siellä liikkuu runsaasti niin paikallisia kuin turistejakin.

Sosiaalinen media täyttyi heti turman jälkeen kuvista onnettomuuspaikalta. Niissä näkyy tuhoutuneen ja osittain liekeissä olevan rakennuksen lisäksi muun muassa pahasti vaurioituneita autoja ja kaikkialle levinneitä talon osia.