Kymmeniä loukkaantui Armenian pääministerimellakoissa

Armenia

Armenian pääkaupungissa Jerevanissa kymmeniä ihmisiä on loukkaantunut mielenosoittajien otettua yhteen poliisin kanssa.

Poliisi on käyttänyt muun muassa tainnutusraketteja mielenosoittajia vastaan, kun nämä ovat yrittäneet tunkeutua parlamenttirakennukseen poliisin eristämälle alueelle.

Viranomaisten mukaan loukkaantuneita on lähes 50 ja heistä 6 on poliiseja.

Loukkaantuneiden joukossa on oppositiojohtaja Nikol Pashinian, joka kutsui mielenosoitukset koolle. Hän on kuitenkin palannut johtamaan protesteja sairaalakäynnin jälkeen.

Tuhannet armenialaiset ovat osoittaneet mieltään maan pääministeriksi pyrkivää entistä presidenttiä vastaan. Mielenosoittajat marssivat aiemmin pääkaupunki Jerevanin keskustan läpi ja tukkivat teitä liikenteeltä muun muassa makaamalla maassa ja rakentamalla esteitä.

Armenian parlamentin on määrä äänestää tiistaina entisen presidentin Serzh Sarkisianin, 63, valinnasta pääministeriksi. Venäjä-mielinen Sarkisian toimi presidenttinä kahden viisivuotiskauden ajan, mutta pyrkii nyt pääministeriksi, kun maan perustuslain muutos siirsi valtaa presidentiltä parlamentille.

Sarkisian lupasi vuonna 2014, ettei pyri pääministeriksi.

Maan uusi presidentti Armen Sarkisian, joka ei ole sukua entiselle presidentille, vannoi virkavalansa viime viikolla.

Mielenosoittajat syyttävät Serzh Sarkisiania valtaan takertumisesta ja korruptiosta. Mielenosoitukset alkoivat perjantaina, jolloin niihin osallistui nelisentuhatta ihmistä.