Koronaviruksen leviäminen uuteen nousuun Saksassa

Kasvavat tautiluvut tuovat päänvaivaa viranomaisille, joiden pitäisi päättää rajoitusten poistamisesta.
Koronavirus

Uuden koronaviruksen leviäminen Saksassa on kiihtynyt samalla kun maassa pohditaan rajoitusten lieventämistä.

Saksan terveydenhuoltolaitoksen RKI:n mukaan tartuttavuusluku, joka parhaimmillaan oli jo 0,7, on nyt noussut lähelle yhtä.

Tämä tarkoittaisi sitä, että jokainen viruksen saanut tartuttaisi yhden ihmisen lisää. Saksan viranomaiset ovat pitäneet erittäin tärkeänä, että luku pysyisi alle yhdessä.

– Vaikka olettaisimme, että luku olisi 1,1, terveydenhuoltomme ja tehohoitomme rajat tulisivat vastaan lokakuussa. Luvulla 1,2 näin kävisi heinäkuussa ja luvulla 1,3 jo kesäkuussa, sanoi liittokansleri Angela Merkel aikaisemmin tässä kuussa.

Myös sairastuneiden kuolleisuus on ollut nousussa. RKI:n mukaan se oli tiistaina 3,8 prosenttia, mikä on edelleen huomattavasti vähemmän kuin monissa naapurimaissa, esimerkiksi Ranskassa.

Saksa on jo purkanut hieman koronarajoituksia, ja muun muassa osan koululaisista on määrä palata takaisin kouluun ensi viikolla. Samoin esimerkiksi autojätti Volkswagen on pikku hiljaa käynnistämässä tehtaitaan uudelleen.

Saksan viranomaisten on määrä ensi viikolla päättää, lievennetäänkö rajoituksia lisää.

Saksassa on rekisteröity vajaat 159 000 koronavirustartuntaa. Viruksen seurauksena on kuollut runsaat 6 100 ihmistä. Väkilukuun suhteutettuna kuolleita on 73 miljoonaa asukasta kohti. Suomessa vastaava luku oli tiistaina 35.