Hongkongin poliisi ampunut mielenosoittajia kohti

Kiina

Hongkongin poliisi on ampunut naamioituneita mielenosoittajia kohti. Yhteenotto kuvattiin suorana Facebookiin.

Kuvamateriaalin mukaan poliisi ampui yhtä mielenosoittajaa rintaan yrittäessään taltuttaa toista. Vain sekunteja myöhemmin poliisi ampui myös toista mielenosoittajaa kohti. Epäselväksi jäi, osuiko mielenosoittajaan.

Nimetön poliisilähde vahvisti uutistoimisto AFP:lle, että useampaa mielenosoittajaa kohti on ammuttu Sai Wan Hon alueella. Poliisin on määrä julkaista asiasta lausunto.

Mielenosoittajat tukkivat teitä ja metroasemia Hongkongin maanantain aamuruuhkassa. Poliisi taltutti protesteja kyynelkaasulla.

Väkivaltaisiksi yltyneet mielenosoitukset ovat jatkuneet jo kuukausia. Perjantaina 22-vuotias opiskelija kuoli pudottuaan parkkitalosta.

Putoamiseen liittyvät yksityiskohdat ovat hämärän peitossa, mutta mielenosoittajat paiskoivat kiviä ja muita esineitä poliisin niskaan parkkitalosta. Poliisi vastasi muun muassa käyttämällä kyynelkaasua.

Tapauksen jälkeen tuhannet hongkongilaiset osallistuivat kynttilämielenosoitukseen, jossa muistettiin opiskelijaa. Sittemmin mielenosoitukset ovat jatkuneet joka päivä.