Vihreä lainsäädäntösihteeri aikuistui

Apollon Tietäjä

Vihreiden eduskuntaryhmän entinen lainsäädäntösihteeri Jarkko Tontti pyytää anteeksi ihmiskunnalta ja koko elonkehältä.

Alustakseen kirjailija ja oikeustieteen tohtori on valinnut Verkkouutisten blogin.

Tontti kuvailee ydinvoimavastaisuuttaan yhdeksi elämänsä tyhmimmistä päätöksistä.

– Vastustin ydinvoimaa pääosin siksi, että iso osa kavereistani ja viiteryhmääni vastusti sitä. Niin ihmismieli valitettavasti toimii.

Sittemmin Tontti on tullut toisiin aatoksiin.

Nyt hän ajattelee, että ilmastonmuutosta ei olisi tullut, jos ihmiskunta olis 1970-luvun öljykriisin myötä ryhtynyt panostamaan ydinvoimaan.

Lainsäädäntösihteerinä Tontti kertoo tajunneensa, ettei vihreät ole vakavasti otettava aikuisten puolue vaan opiskelijajärjestö.

– Vihreät on etuoikeutetun kaupunkilaiskeskiluokan protestiliike, jonka käyttövoima on muutaman vuoden välein uusiutuva opiskelijasukupolvi, joka tarvitsee jotain vastustettavaa identiteettinsä rakentamiseksi. Sitten he kasvavat aikuisiksi ja alkavat äänestää aikuisten ihmisten puolueita, nykyinen sitoutumaton ruoskii entisiä tovereitaan.

Aikuistunut Tontti kysyykin ideologisen peruskivensä kadottaneelta puolueelta, olisiko sen aika lakkauttaa itsensä kuin IKL ja SKP konsanaan.

– Se ainakin olisi selkeä anteeksipyyntö maapallolta ja ihmiskunnalta, jotka tämän anteeksipyynnön totisesti ansaitsisivat.

Apollon tietäjät Apollon tietäjät havainnoivat maailmaa pilke silmäkulmassa.