Vapaavuorelle haastaja?

Helsinki

Keskustan lappilainen kansanedustaja Mikko Kärnä tviittaa harkitsevansa Helsingin kokoomuslaisen pormestarin Jan Vapaavuoren haastamista seuraavissa kuntavaaleissa 2021.

Kärnä antaa ymmärtää kyllästyneensä perin pohjin Vapaavuoren johtamistapaan, jota hän syyttää yksinvaltaiseksi. Lappilaisedustaja suosittelee juristin koulutuksen saaneelle mahdolliselle kilpakumppanilleen kertauskurssia valtiosääntöoikeuden, hallintolain ja kuntalain perusteista.

Vapaavuori sai kokoomuksen pormestariehdokkaana helsinkiläisiltä porvareilta viimeksi lähes 30 000 ääntä, joten jakkaran potkaiseminen alta ei ehkä onnistu ihan noin vain. Kärnä, ylälappilainen metsien mies, on myös ilahduttanut helsinkiläisiä lukuisia kertoja kannanotoilla, jotka varmasti muistettaisiin vaaleissa.

Mistä siis Mikolle vaaliteema, jolla nousta vakavasti otettavaksi pormestarikandidaatiksi kahden keskustavaltuutetun ja nollan kansanedustajan pääkaupungissa?

Voisiko vastaus löytyä Helsingin puistot ja rannat joka kevät ja kesä valtaavista valkoposkihanhien tokista? Niille ei Vapaavuorikaan ole mahtanut mitään, eikä ole välttämättä edes yrittänyt.

Pormestariehdokkaalle, joka lupaisi riittävän some-uskottavasti poistaa Helsingin hanhiongelman tavalla tai toisella, löytyisi luultavasti hetkessä kymmenien tuhansien potentiaalisten äänestäjien joukko.

Täysin vapaat kädet saaden Kärnä ratkaisisi hanhikysymyksen luultavasti päivässä, mutta lakia on tietysti kunnioitettava pormestarinkin.

Apollon Tietäjät Apollon Tietäjät havainnoivat maailmaa pilke silmäkulmassa.