Vantaa-Keravan kukkaruukku

Apollon Tietäjä

Kotimaisten kielten tutkimuskeskus Kotus on sitä mieltä, että ”hyvinvointialue” on ihan huono sote-alueiden nimitys. Maakuntia ne ovat, Kotus ilmoittaa tiedotteessaan.

Sitä mieltä keskustan puheenjohtaja Annika Saarikkokin on. ”Sano vaikka kukkaruukuksi, mutta keskustalle ne ovat maakuntia”, Saarikko on puuskahtanut.

Näin onkin varmasti hyvä – kunnes tullaan Uudellemaalle. Uudenmaan maakunta kun jakautuu sote-uudistuksessa viiteen osaan. Itäiseen, keskiseen, läntiseen, Vantaa-Keravan sekä Helsingin Uuteenmaahan.

Ainakin Vantaa-Keravan maakunta kuulostaa tietäjän mielestä pöhköltä ja teennäiseltä, ihan kuin Mänttä-Vilppulalta tai Ilkka-Pohjalaiselta. Tuskin Uudenmaan maakuntaa ollaan muutenkaan jakamassa. Ja onhan nimisukulaisia, hyvinvointikuntayhtymiä, ollut jo kauan, esimerkiksi Päijät-Hämeessä.

Ei ole Kotus lausunut tästä mitään. Mutta entä Vantaa-Keravan kukkaruukku? Itä-Uusimaan kukkaruukku?

Tietäjä arvelee, että jos Uudenmaan sote-alueiden nimistä järjestettäisiin äänestys, kukkaruukku voitaisi kirkkaasti. Niin on kansakunta jo tätä uudistusta täynnä.

Mutta voi! Ei ole ollut suomalaisella julkishallinnolla leikkimieltä ennenkään. Helsingin metrollekaan ei kelpuutettu tunnukseksi hellyttävää myyrän kuvaa, vaikka se voitti selkeästi kansalaisäänestyksessä.

Valittiin tylsääkin tylsempi M-kirjain. Valitaan siis hyvinvointialue.

Apollon Tietäjät Apollon Tietäjät havainnoivat maailmaa pilke silmäkulmassa.