Uudenmaan laulavat maakunnat

Sote-ministeri Krista Kiurulla (sd.) oli joulun alla iloisia uutisia maakuntien ystäville.

Kun Uusimaa pilkotaan useampaan osaan sote-palvelujen järjestämiseksi, Suomeen syntyy viisi uutta ”maakuntaa”: Helsinki, Länsi-Uusimaa, Keski-Uusimaa, Itä-Uusimaa ja Vantaa-Kerava. Tosin tulokkaita kutsutaan Kiurun papereissa byrokraattisemmin ”itsehallintoalueiksi”.

Apollon tietäjä jäi kuitenkin pohtimaan olennaista kysymystä: mistä uusille maakunnille saadaan identiteetille tärkeät maakuntalaulut? Jean Sibeliuksen säveltämässä Uusmaalaisten laulussa on vain kaksi säkeistöä, joten niitäkään ei riitä kaikille.

Erityisen hankalalta näyttää Vantaa-Keravan tilanne. Vantaa tunnetaan kyllä lentokentästään, Kehä III:sta, Tikkurilan maalitehtaasta, formulakuljettajistaan ja demariryhmyri Antti Lindtmanista, mutta löytyykö identiteettiä maakuntalaulun pohjiksi sittenkään riittävästi? Keravan tilanne näyttää vielä heikommalta.

Toki asiaan voi löytyä ratkaisu Kiurulta ja hänen virkamiehiltään ripeästikin. Ehkäpä kesäkuussa Vantaalle kokoontuva keskusta pääsee kajauttamaan puoluekokouksensa käyntiin uuden Vantaa-Keravan maakunnan maakuntalaululla!

Apollon Tietäjät Apollon Tietäjät havainnoivat maailmaa pilke silmäkulmassa.