Sijoitetaan puhemiehen koroke uudelleen

Sosiaalisessa mediassa etsitään vimmatusti ratkaisua politiikan kuumimpaan puheenaiheeseen.

Ei, nyt ei ole kyse pian käytävistä maailman toiseksi suurimmista vaaleista eli eurovaaleista. Nyt yritetään ratkaista, kuka istuisi missäkin eduskunnan suuressa salissa.

Keskustassa on ruuhkaa liiaksi asti. Monet muutkin puolueet kuin keskusta istuisivat mieluiten salin keskellä. Sinne halajaa tuolileikin aloittanut RKP, eivätkä perussuomalaiset halua lähteä salin keskeltä äärioikealle.

Poliittinen linja on yksi juttu, ja toinen se, että äärioikea laita ei osu niin hyvin sen yläpuolella medialehterillä päivystävien kuvaajien kameroihin.

Äärimmäisenä oikealla on kuitenkin jonkun puolueen pakko jatkossakin istua – vai onko?

Some-kansa keksii monta luovaa ratkaisua kiperään pulmaan.

Puhemiehen koroketta voisi siirtää niin, että koko eduskunta istuisi huomattavasti aiempaa vasemmalla, eikä äärioikea vastaavasti olisi niin oikealla. Medialehterinkin voisi siirtää toiselle puolelle salia.

Entäpä voisiko istuntosali tai lehteri olla pyörivää mallia?

Miksei otettaisi mallia koululuokan istumapolitiikasta. Kovikset laitettaisiin takariviin, hikipingot ja likinäköiset eteen, haaveilijat ikkunan viereen ja muut minne sattuu.

Eduskunnassa vaikuttamisen kannalta olennaista on toki ennen kaikkea se, että tuoli on salin puolella.

Istumapaikkakohua voi taivastella, mutta nykymaailman menosta on turha vetää johtopäätöksiä. Istumapaikoista käytiin kova vääntö myös 40 vuotta sitten, jolloin perussuomalaisten edeltäjä SMP siirrettiin salin oikeaan laitaan.

Apollon Tietäjät Apollon Tietäjät havainnoivat maailmaa pilke silmäkulmassa.