Pieni rakkauskertomus, joka tuoksahtaa punamullalle

Apollon tietäjät

Ruotsissa koettiin myrsky, kun oikeusministeri Morgan Johanssonia vastaan tehty epäluottamuslause oli kaataa hallituksen.

Epäluottamusta saa esittää, mutta pääministeri Magdalena Anderssonpa (sd.) suuttui kokoomusjohtaja Ulf Kristerssonille.

Andersson uhkasi erota, jos oikeusministeri joutuisi lähtemään. Silloin koko hallitus kaatuisi, kesken Nato-neuvottelujen. Andersson katsoi kokoomusjohtajan pettäneen lupauksensa viedä Nato-prosessi yhdessä maaliin.

Tärkeäksi pelastajaksi tuli keskustajohtaja Annie Lööf. Hän ilmoitti, että keskusta ei lähde oikeiston operaatioon.

Andersson saikin syyn kehua Lööfiä Instagramissa kesken puoluejohtajien valtiopäivädebatin ja oikein kuvan kanssa. Ja kun pääministeri vieraili jenkkien sota-aluksella USS Kearsargella, hän otti mukaansa Lööfin eikä toiseksi suurimman puolueen johtajaa Kristerssonia.

Aftonbladet (sit. sd.) innostui. Se julkaisi etusivullaan kuvan, jossa olivat Andersson ja Lööf, tälläsi heidän päälleen kolme punaista sydäntä ja otsikoi pääministerin ”rakkauspommituksesta”…

”Keskellä myrskyä yksi side on vahvistunut – pääministerin ja Annie Lööfin välinen”, lehti kirjoitti.

”(Sotalaivavierailu) oli tapa alleviivata heidän yhteistyötään”, tulkitsi valtiotieteilijä Carl Dahlström Göteborgin yliopistosta.

Samaan aikaan Dagens Nyheter kertoi SCB:n uudesta gallupista. Sen mukaan Ruotsin demaripuolue on keskustan äänestäjien keskuudessa kaksi kertaa niin suosittu kuin kokoomus. Suunta on vahvistunut voimakkaasti viime vuosina.

Tietäjä kysyy: Punamultaako se Ruotsissa pukkaa ensi vaalien jälkeen?

Ja olisihan kiinnostavaa tietää sekin, kumpaa Suomen keskustan äänestäjät sympatisoivat juuri nyt enemmän, demaripuoluetta vai kokoomusta?

Apollon tietäjät Apollon tietäjät havainnoivat maailmaa pilke silmäkulmassa.