Olisiko Mikko Alatalolla vielä faksi?

Apollon tietäjä

Apollon tietäjän hyppysissä pysyvät kynän lisäksi neulepuikot. Menneenä talvena tietäjä hurahti monen muun suomalaisen tavoin islantilaisvillapaitoihin. Itse paidan lisäksi tuloksena oli perinpohjainen juttu islantilaisbuumista Suomenmaahan.

Kollegat toimituksessa kehuivat kilvan neuletta. Tietäjä on tavallisesti pitkämielinen tietämättömiä kohtaan, mutta kun jo neljäs henkilö puhui ”siitä norjalaisesta villapaidasta”, mitta alkoi täyttyä.  

–  Se on islantilainen eikä norjalainen! Neulepiireissä virhe on vähintään yhtä paha kuin jos kutsuisi keskustaa kokoomukseksi, tietäjä jyrähti.

Raskauttavaan virheeseen syyllistynyt päätoimittaja yritti puolustautua, että toimituksessa on kuunneltu liikaa Juice Leskisen kappaletta Norjalainen villapaita. Sitä, jossa mies tuli vuonolta näyttäen huonolta norjalaispaitoineen.

Juice kertoi aikoinaan saaneensa idean lauluun unesta, jonka hän näki Juha Vainion kuoleman jälkeen. Unessa Leskiselle kerrottiin, että Vainiolta on jäänyt yksi sanoitus kesken, mutta levy-yhtiön lähettämässä faksissa oli vain laulun otsikko.

Tietäjällä olisikin nyt idea ajankohtaiseen hittibiisiin. Onkohan vappuna 70 vuotta täyttäneellä Mikko Alatalolla vielä faksi?

Apollon tietäjät Apollon tietäjät havainnoivat maailmaa pilke silmäkulmassa.