Ministereiden kassit ja nyssykät

”Elämäni on kasa nyssyköitä”, julistaa perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk.) Apu-lehden kannessa.

Twitterissä ministeri vahvistaa, ettei lehti mitenkään liioittele asiaa, ”eikä mediaa ole spinnattu tällä kertaa imagomielessä luisvuttoneilla”.

Saarikko antaa ymmärtää, että raskaan ministeripestin hoitamiseen tarvittava aineisto ja varustus kulkevat Prisman kestokassissa ja STM:n ja Marimekon kangaskasseissa.

Saarikko jatkaa siten keskustalaisia ministeriperinteitä: myös Eeva Kuuskoski kantoi ministerinä ollessaan paperipinojaan kangaskassissa. Jossakin lehtijutussa kuvailtiin tuolloin ministerin saapuvan paikalle ”kuin äidinkielen lehtori”.

Miesministereillä kasseja ja nyssyköitä ei ole tainnut juuri näkyä sitten ulkoministeri Väinö Leskisen, joka epäonnisesti asteli presidentti Urho Kekkosen perässä lentokoneesta lehtikuvaajien eteen muovikassi kädessä roikkuen. Tuliaisina kotimaahan oli metvurstipötkö.

Mutta hoituvathan ministerin tehtävät muutenkin. Nykyministereistä pääministeri Juha Sipilä taitaa kuulua olkalaukkumiehiin, samoin ulkoministeri Timo Soini.

Sipilän edeltäjistä pääministeri Jyrki Katainen oli puolestaan klassinen salkkumies. Alexander Stubb taas ei tainnut papereista ja niiden kanniskelusta ylipäätään juuri piitata, asioiden hoitoon Twitterissä kun riitti iPad.

Komeinta ja painavinta salkkua pitää kuitenkin hakea kauempaa, itsensä Mauri Pekkarisen ministeriajoilta. Pekkarisen salkku kun oli kotimaista visakoivua!

Pekka Pohjolainen Apollon Tietäjät havainnoivat maailmaa pilke silmäkulmassa.