Kuuma nimi kerää klikkauksia ja keskusta on aina hyvä mörkö

Suomen Kuvalehti lähestyy toimituksia sähköpostilla, jossa se esittelee ”kuumimmat” juttunsa.

Listan kolmas otsikko on ”Jos luonto on Katri Kulmunille tärkeää, miksi hän kannattaa turpeen polttoa ja hakkuiden kasvattamista?”

Kyseessä on viime perjantaina julkaistu Silvia Hosseinin kolumni, jossa tämä pohtii ihmisten suhdetta luontoon.

Sen viimeisessä kappaleessa vedetään yllättäen mukaan elinkeinoministeri ja päädytään reippaasti johtopäätökseen: ”Vaikuttaa siltä, että Kulmunin liputtamassa ’äärikeskustalaisuudessa’ vihreää halutaan nähdä vain satasen seteleissä”.

Kulmuni on nyt kuuma nimi. Kun se nostetaan otsikkoon, niin klikkauksia satelee.

Ja toimitus voi esitellä puhtaita käsiään, kun tekstiin on sentään linkitetty Helsingin Sanomien juttu (HS 6.7.).

Kun sen avaa, niin selviää, että Kulmuni kommentoi turpeen energiakäyttöä ja energiantuotannon ilmastokysymyksiä kesäkuussa Maaseudun Tulevaisuudelle.

Jutussa annettiin ymmärtää, että hän kannattaisi turpeen polttoa. Kulmuni kiisti ”kannattavansa”. Mutta ei hän kannata sitäkään, että turpeen käyttö saman tien kiellettäisiin.

Hallitusohjelmassa turpeen energiakäytöstä pyritään eroon 2030-luvun aikana. Kulmunin mukaan ensin pitää vähentää ulkomaisista fossiilisista polttoaineista ja vasta ”sitten kun ei enää yhtään kivihiililaivaa tai öljylaivaa tule”, siirtyä vähentämään kotimaista polttoainetta eli turvetta. Näin sanotaan HS:n jutussa.

Siinä todetaan myös, että elinkeinoministerin mielestä on selvää, että fossiilisten polttoaineiden käyttö lopetetaan.

EU:n tasolla hiilineutraaliutta tavoitellaan vuoteen 2050 mennessä. Kulmuni uskoo, että Suomi on silloin jo pitkään käyttänyt vain uusiutuvaa energiaa.

Tämäkö on sitä paheksuttavaa ”äärikeskustalaisuutta”?

Apollon Tietäjät Apollon Tietäjät havainnoivat maailmaa pilke silmäkulmassa.