Jos Juha Sipilä ja Pelle Peloton panisivat mietintämyssynsä päähän…

Apollon Tietäjät

Tuomas Kyrön luoma mainio Mielensäpahoittaja on ottanut kantaa myös politiikkaan kirjassa, jonka alaotsikko on ”Ajankohtainen yhteiskuntaoppi”. Se ilmestyi Donald Trumpin ollessa presidenttinä Amerikan mailla.

Demokratiasta Mielensäpahoittaja ajattelee näin:

”Parempi kuin riktaduuri, mutta riskinä on että äänestetään pököpäitä…”

Sitten miehellämme on etevä ajatus:

”Vielä insinöörit kehittävät koneen, joka laskee sen mikä on ihmiselle hyvä ja riittävä. Tupakki huono. Pelko huono. Yksinäisyys huono. Peruna hyvä. Ystävä hyvä. Liikunto hyvä. Kone jakaa verokertymän tasapuolisesti, nelivuotiskausittain vaihtuvien määreitten mukaisesti. Kone ei vetoa tunteisiin. Kone ei vetoa järkeen. Kone laskee. Konetta hallitsee yhteinen hyvä. Tyhmemmistäkin pidetään huolta. Kone ei pyri omaan etuun eikä sitä velvoita vuosisataiset väärät käytännöt. Kone ei kaavoita kavereille. Koneen laskema budjetti ei ole väärä tai oikea vaan tismalleen se mikä pitää…”

Niitä että voisitko Juha Sipilä ottaa yhteyttä Pello Pelottomaan, ehdottaa Apollon Tietäjä. Kun Te kaksi panette mietintämyssynne päähän, kone syntyy, varmasti. Vai joko siellä autotallissa on semmoinen tekeilläkin?

Välttyisimme pököpäiden valinnalta.

Apollon tietäjät Apollon tietäjät havainnoivat maailmaa pilke silmäkulmassa.