Enontekiön Pancho Villa

Keskustan lappilainen kansanedustaja ja rajakapteeni evp. Mikko Kärnä pyöritti jälleen sosiaalista ja vähän muutakin mediaa ehdottamalla varusmiesten komentamista pelloille valkoposkihanhijahtiin.

Kärnän mukaan näin saataisiin hyvää harjoitusta tarkka-ampujakoulutettaville ja haulikkoa kaupunkisotahommissa käyttäville.

Apollon tietäjä ei äkkiseltään muista elävillä maaleilla harjoitellutta armeijaa Tyynenmeren ydinkokeiluja lukuunottamatta, mutta yhden sotajoukon tapaisen sentään.

Meksikolaisen lainsuojattoman ja vallankumousjohtajan Pancho Villan (1878-1923) bandiitit viihdyttivät itseään tequilan litkinnän lomassa ampumalla kilpaa. Maaleiksi kelpasivat paikallisten maatilojen elävät kanat, lampaat ja vuohet.

Avuttomiin kotieläimiin verrattuna rajan takaa pellolle laskeutuvassa monituhatpäisessä vihulaisessa on harjoitusmaalina toki tiettyä uskottavuutta. Toistaiseksi puolustusministeri Antti Kaikkonen ei näytä ilmaisseen isompaa kiinnostusta Kärnän kauppaamaan harjoituskonseptiin.

Puolustusvoimien laissa määriteltyjä tehtäviä ei kuitenkaan ainakaan välttämättä tarvitsisi hanhitokkien torjumiseksi enemmälti venyttää tai muuttaa.

Puolustusvoimien tehtäviin kun kuuluu muun muassa valvoa Suomen maa- ja vesialuetta ja ilmatilaa, turvata alueellinen koskemattomuus ja taata kansan elinmahdollisuudet ja perusoikeudet.

Apollon Tietäjät Apollon Tietäjät havainnoivat maailmaa pilke silmäkulmassa.