Kärnän mielestä lihan alkuperän ilmoittamatta jättäville ravintoloille pitäisi antaa uhkasakko
Kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk.) vaatii viranomaisia tehostamaan ravintoloiden lihan alkuperämaan ilmoittamiseen liittyvää valvontaa.
Kärnän mukaan määräyksiä rikkoville ravintoloille täytyisi tarvittaessa antaa uhkasakkoja.
Toukokuussa voimaan astuneen asetuksen mukaisdesti ravintoloiden on ilmoitettava käyttämänsä lihan alkuperä.
– Asetus on ollut voimassa toukokuusta, joten aikaa on kyllä ravintoloille annettu. Jokaisen asiakkaan kannattaa myös kysyä, miksi alkuperää ei ilmoiteta jos sattuu tällaisessa ravintolassa asioimaan. Suomalaisen ruuan puolella kannattaa aina olla, Kärnä kirjoittaa tiedotteessaan.
Kärnän huomion mukaan suomalaisen lihan käytöstä ilmoitetaan varsin hyvin, mutta ulkomaisen lihan ilmoittamisessa on sen sijaan ongelmia.
– Sen toki ymmärtää, sillä kukaan ei halua syödä kloorilla pestyä broileria tai antibiooteilla kyllästettyä nautaa, jonka laitumet on raivattu sademetsiin. Ravintoloiden tulee kuitenkin noudattaa lakia, hän pamauttaa.