Suomenmaa Facebookissa RSS

Keskusta vastustaa esitystä Tampereen rakennusjärjestykseksi

07.03. 10:08

Keskustan mielestä Tampereen pitäisi edistää rakentamista, yrittäjyyttä ja kasvua. Kuva: Maria Seppälä

Ehdotus uudeksi Tampereen rakennusjärjestykseksi on keskustan Tampereen kunnallisjärjestön mielestä kasvua ja toimeliaisuutta estävä. Lisäksi kunnallisjärjestö katsoo esityksen vaarantavan ihmisten perusoikeuden valita asuinpaikkansa sekä alueiden tasa-arvon.

Suunnittelutarvealueeksi esitetään kaikkia asema- ja rantakaavojen ulkopuolisia alueita.

Kunnallisjärjestön mielestä esitys on ristiriidassa seutuhallinnon valmistelemien rakentamisen periaatteiden kanssa, joista kyseinen kohta jätettiin pois, koska sen pelättiin yleisesti tarkoittavan rakennuskieltoa maaseudun rakentamiselle.

Kaavan ulkopuolisen alueen rakennuspaikan kokovaatimuksen kaksinkertaistumiselle 10 000 neliömetriin kunnallisjärjestö ei löydä yhtäkään perustetta, vaan pelkää sen yhdessä muiden määräysten kanssa estävän asuntorakentamisen kaavojen ulkopuolisille alueille.

Kunnallisjärjestö perää alueiden kehittymisen ja yrittäjyyden edellytysten parantamista rajauksien sijaan. Esityksessä käytännössä estetään muiden kuin maatalouteen liittyvä merkittävä yritysrakentaminen kaava-alueen ulkopuolella.

Keskustan mielestä Tampereen pitäisi päinvastoin edistää rakentamista, yrittäjyyttä ja kasvua.

Ihmetystä herättää myös esimerkiksi kielto pysäköidä auto tontille, ellei ole autotallia tai kielto säilyttää polttopuita ulkotiloissa.

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö mielestä rakennusjärjestysluonnos olisi tarkistettava terveen järjen kanssa niin, että se tukisi koko kaupungin kehittymistä ja asukkaiden arjen elämää.

Suomenmaa

Valitettavasti tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen tai palaa etusivulle.

JÄTÄ JUTTUVINKKI
Toivoisitko lehdessämme olevan juttua jostakin sinua kiinnostavasta asiasta?

JÄTÄ JUTTUVINKKI

SÄÄ