Sikatalous kilpasilla hyönteisruuan kanssa
Hyönteisistä valmistettu ruoka tulee kauppojen hyllyille ensi vuonna.
Sikayrittäjien puheenjohtaja Martin Ylikännö miettiikin jo Facebookissa, miten sianliha voisi pärjätä kilpailussa kauppojen hyllymetreistä.
Ajat ovat Ylikännön mukaan siitäkin syystä haasteelliset, että poikkeuksellisen märän syksyn vuoksi jyvät tuppaavat itämään tähkissä jo ennen puintia.
– Iduthan ovat mitä trendikkäintä ravintoa ainakin tiedostavan kansanosan keskuudessa. Itänyt rehuvilja mahdollistaa itujen hyötyjen siitymisen myös lihaan. Nyt, kun me possuntuottajat joudumme jo ensi talvena kilpailemaan verisesti elintilasta lihahyllyssä heinäsirkkojen ja ties minkä torakoiden kanssa, tarvitaan uusia innovaatioita lihatuotteisiin.
Ylikännö antaa keksimänsä ratkaisun maksutta kaikkien lihafirmojen käyttöön.
– Tuotteen nimi voisi olla vaikka Ituhipin-Pikkunakki. Siinä joutuisi trendikkäämpikin market-asiakas miettimään kahteen kertaan, valitseeko tämän vai esimerkiksi purkillisen kärpäsiä, Ylikännö myhäilee.